Over Fit Bewind

Na ruim 12 jaar verschillende functies te hebben vervuld in de financiële dienstverlening zet ik ( Vibeke Coelingh Bennink)  mijn kennis in voor mensen die dit hard nodig hebben. FiT Bewind staat voor een financiële toekomst. Als professioneel bewindvoerder werk ik aan een nieuw begin en rust in de toekomst. Ik ben gespecialiseerd in bewindvoering en kan indien nodig doorverwijzen naar een mentor en/of curator. Het is belangrijk dat er weer grip komt op de financiën. Samenwerken met mij en dus FiT Bewind betekent een open en heldere communicatie, professionaliteit en afspraak is afspraak. Een mensgerichte benadering en oprechte betrokkenheid zijn vanzelfsprekend voor mij. Het doel is uitzicht te bieden op financieel gebied, zodat er rust en ruimte is voor andere belangrijke dingen in het leven.

Ervaring

Mijn kennis op het gebied van geldzaken, schulden, kredieten en vermogen is groot. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren doorlopend gestudeerd waardoor er veel ruimte is geweest voor groei, op het kennisvlak maar zeker ook als mens. Ik werk graag met mensen en iemand een doel geven en verder helpen vind ik belangrijk en geeft mij voldoening. Mijn opleidingen en ervaringen hebben gemaakt dat ik makkelijk het overzicht kan behouden, analytisch ben ingesteld en nieuwe kennis snel kan opnemen. Voor meer informatie over de kwaliteitseisen, opleidingen en certificering voor bewindvoering, klik hier.

Waar sta ik voor

Persoonlijk vind ik het belangrijk om iedereen op een respectvolle manier te benaderen. Ik wil snelheid bieden en kwalitatief goed werk. Mijn werkwijze staat voor samenwerking, een open heldere communicatie en professionaliteit. Een mensgerichte benadering en oprechte betrokkenheid zijn vanzelfsprekend. Het gezamenlijk doel is, met een gerust hart naar de toekomst kunnen kijken. Een perspectief krijgen op financieel gebied, zodat er rust en ruimte is voor andere belangrijke dingen in het leven.

FiT Bewind is lid van de branchevereniging HORUS

Persoonlijk contact

Kleinschalige bewindvoerder.

Goede bereikbaarheid

Binnen 1 werkdag antwoord op vragen.

Vakkundig

Inzicht in uw financiën.

Kwaliteit en certificering

FiT Bewind:

  • lid van branchevereniging HORUS
  • is gecertificeerd en vakkundig
  • is aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP)
  • Heeft een Klachtenregeling (PDF)
  • Staat onder toezicht van de kantonrechter en legt elk jaar verantwoording af
  • Wordt jaarlijks gecontroleerd door een accountant

Diploma’s:

  • In het bezit van de Post-HBO opleiding tot financiële zorgverlener van IFZ ( met o.a. de modules beschermingsbewindvoering en schuldhulpverlening)
  • In het bezit van een WO Master Managementwetenschappen
  • In het bezit van een HBO opleiding Facility Management
  • Is in het bezit van de NIBE-SVV opleidingen, Consumentenkrediet, Assurantie A en B, Woningfinancieren 1 en 2 en Zakelijke kredietverlening

Vakbekwaamheid & Permanent Actueel

Als lid van Hoffelijk.nl heb ik toegang tot Permanente Educatie 2.0 (PE 2.0). Wekelijks ontvang en lees ik alle artikelen die bewindvoering raken. Hiermee blijf ik op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen in bewindvoerdersland. Het levert PE punten op ( Permanente Educatie), die aangeven dat ik actueel geschoold ben.

Naast het gebruik van Hoffelijk bezoek ik jaarlijks een bewindvoerdersdag, waar relevante informatie wordt verstrekt . Verder zoek ik jaarlijks een interessante cursus uit op een gebied waar ik meer over wil leren.

Privacy

Het goed uitvoeren van bewindvoering betekent dat heel veel privacy gevoelige gegevens van een persoon worden gedeeld met andere partijen en instanties. Privacy en beveiliging van de gegevens zijn erg belangrijk in het dagelijkse werk van FiT Bewind. Lees meer over hoe FiT Bewind omgaat met jouw privacy in de privacyverklaring. Deze kan je vinden bij het tabblad downloads. Als je meer wilt weten over wat de wetgever zegt over privacy lees dan meer op www.autoriteitpersoonsgegevens.nl. Hier vind je ook meer informatie over hoe je een klacht indient als je het idee hebt dat jouw privacy niet goed wordt nageleefd door FiT Bewind.

4 redenen om beschermingsbewind aan te vragen

De lichamelijke toestand van een persoon.

De geestelijke toestand van een persoon.

Verkwisting.

Het hebben van problematische schulden.

Werkwijze FiT Bewind

Aanmelden

Aanmelden kan via de website of telefonisch. Als de aanmelding via de website binnenkomt, zal ik telefonisch contact opnemen. De aanmelding geeft mij als bewindvoerder een korte situatie schets. Ik wil graag weten om wie het gaat, wat de persoonlijke situatie is en of er schulden zijn. Als uit de aanmelding blijkt dat bewindvoering een oplossing kan zijn, wordt er een kennismakingsgesprek ingepland.

Kennismaking

Het kennismakingsgesprek vindt bij voorkeur plaats bij je thuis samen met je begeleider of een familielid. Tijdens dit gesprek stel ik mezelf voor en wil ik graag meer horen over jou. Wie ben je, hoe ziet je leefsituatie eruit en waarom wil je onder bewind worden gesteld. Na afloop van de kennismaking bespreken we of bewindvoering de juiste oplossing is. Daarna wordt er een aanmeldingsformulier ingevuld door jou en je begeleider ter voorbereiding op het intake gesprek.

Intake

Voordat het intakegesprek plaats vindt moet het aanvraagformulier worden ingevuld. Dit formulier ontvang ik als bewindvoerder volledig ingevuld retour voordat het intakegesprek plaats vindt. Hierdoor kan ik de juiste vragen stellen tijdens het gesprek, zo zien we niets over het hoofd. Het intakegesprek vindt (indien mogelijk) plaats bij jou thuis samen met de begeleider of een familielid. Na het intake gesprek vertel ik welke documenten er nog moeten worden aangeleverd en beantwoord ik de vragen. Een belangrijk onderdeel is het maken van afspraken over de samenwerking. Ik dien het verzoek tot onder bewindstelling in bij de rechtbank. Je ontvangt een folder met hierin de werkwijze van FiT Bewind, de afspraken en enkele andere belangrijke dingen om te weten. Ook ontvang je de klachtenprocedure op papier.

De zitting

Als het verzoek bij de rechtbank is ingediend volgt er binnen 3 maanden een uitnodiging van de rechtbank voor een hoorzitting. We gaan samen, eventueel met een familielid, naar de rechtbank toe. De rechter zal vragen stellen aan ons beide. Hierbij beoordeelt hij of bewindvoering echt nodig is. Als ik als bewindvoerder wordt benoemd door de rechter ontvang ik een brief: de beschikking. Na ontvangst van de beschikking start het bewind en beheer ik als bewindvoerder de financiën. Kijk op www.rechtspraak.nl voor een animatiefilm over de gang naar de rechtbank.

Onder bewind

Bewindvoering betekent dat er veel verandert. Dingen gaan in overleg, maar soms neemt de bewindvoerder de beslissingen. Je ontvangt elke maand je rekeningafschriften, zodat je kan zien wat ik doe of je logt in bij Onview om je rekeningen te bekijken. Als je post ontvangt geef je dit aan mij door. Ik zal zorgen dat de post wordt behandeld en praat met de deurwaarders, waardoor ze niet meer aan de deur hoeven komen. Als er wat verandert, bijvoorbeeld je wilt verhuizen, je gaat samenwonen/ uit elkaar of je bent zwanger, dan vertel je mij dit zo snel mogelijk. Samen kijken we hoe we de nieuwe situatie goed kunnen regelen. We maken een budgetplan en afspraken zodat je precies weet waar je aan toe bent. Je krijgt zoveel mogelijk zelfstandigheid binnen de grenzen van de maatregel van bewindvoering. Als je na een tijd de financiën weer zelf wilt gaan doen, werken we samen aan zelfredzaamheid zodat we de rechter kunnen vragen het bewind op te heffen.

Praktische zaken

Als je onder bewind staat heb je zelf geen toegang meer tot de rekening waar je inkomen of uitkering op binnenkomt. De bewindvoerder opent bij de start van het bewind een beheerrekening voor alle geldzaken en een leefgeldrekening voor jouw week- of maandgeld. Je eigen bankrekeningen vervallen. Je mag zelf geen nieuwe bankrekening meer openen.

Als je de kosten voor het bewind zelf kan dragen wordt er een vast bedrag, vastgesteld door het Ministerie van Justitie en Veiligheid, maandelijks aan de bewindvoerder uitbetaald. Bij de start van het bewind zijn er ook vastgestelde opstartkosten en er zijn griffiekosten, zie tarieven. Kan je dit niet betalen dan is er een mogelijkheid om bijzondere bijstand aan te vragen voor de bewindvoeringskosten. Ik zal dit, indien van toepassing, na de instelling van het bewind voor je aanvragen bij de gemeente.

Regio en werkgebied

Het werkgebied van FiT Bewind spreidt zich uit over meerdere regio’s. Zo werk ik in de grote steden Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam en de steden Woerden, Gouda, Delft en Culemborg. Maar ook in de regio’s en streken van de provicie Zuid-Holland en de provicie Utrecht. Streken die o.a. ook horen bij het werkgebied zijn de; Veluwe; Betuwe; Tielerwaard; Bommelerwaard; Alblasserwaard, Gooi land; Bollenstreek; Vijf Heerenlanden. Als je twijfelt over het werkgebied en de woonplaats bel gerust, dan overleggen we telefonisch of de mogelijkheid voor een samenwerking aanwezig is.

Bereikbaarheid

Bewindvoering is een ingrijpende maatregel en het is dus belangrijk om snel en goed contact te hebben met de bewindvoerder. Om die reden kan je gewoon elke werkdag bellen met het mobiele nummer 06-41 45 51 52 tijdens de opengestelde uren. Een e-mail naar info@fitbewind.nl wordt altijd binnen 1 werkdag beantwoord. Als ik afwezig ben door ziekte of vrije tijd kan je contact opnemen met mijn collega bewindvoerder van Rendant Bewind. Hij heeft beschikking over dezelfde systemen en kan je vragen beantwoorden. Indien nodig zoekt hij contact met mij. Wanneer ik afwezig ben informeer ik je, indien mogelijk, van tevoren.